Vereniging


Triskelion is opgericht om mensen de gelegenheid te geven om te kunnen boogschieten. Waarbij we op een ontspannen manier bezig zijn met de sport. Sfeer, gezelligheid en humor op zijn tijd, zijn dan ook heel belangrijk. Bij ons is iedereen welkom. Jong of oud, valide of mindervalide het maakt voor ons én voor de sport niet uit. Aansluiting bij onze vereniging staat daarom ook bijna garant voor het maken van nieuwe vrienden.

Er is bij onze vereniging kennis van praktisch elke discipline van het boogschieten. bijvoorbeeld recurve, barebow, compound en traditioneel en deze kennis delen we graag met jou!

We hebben een binnenlocatie waar we tot 25 meter schieten voor de winterperiode, en schieten -zodra het weer en het daglicht het toelaat- buiten op ons schietveld. Op ons veld kun je alle afstanden schieten van 10 tot 90 meter en we hebben de mogelijkheid om in het bos te schieten op 3D targets en velddoelen!

Handboogschietvereniging Triskelion is aangesloten bij de Nederlandse Handboog Bond. (NHB)

Bekijk hier de statuten en reglementen van Triskelion
Download hier het inschrijfformulier

Als vereniging verwerkt Triskelion persoonsgegevens, en is gehouden aan de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Lees hier onze privacy-verklaring.


Verklaring naam

De Triskelion, afkomstig uit het Oud-Grieks “driebenig”, is een symbool bestaande uit drie verbonden spiralen, of, anders gezegd, 3 gebogen mensenbenen.

Men legt de betekenis als volgt uit:

“Hoe de figuur ook gedraaid wordt, zij zal nooit knielen.”

De Triskelion staat dus voor vrijheidszin. Het symbool wordt ook gebruikt voor de cycli van het leven. Elk aspect sterft steeds uit en keert altijd terug naar het punt waar het vertrokken is. Ook wordt zij gebruikt als symbool voor de drie invloedssferen van de materiële wereld. De drie sferen; aarde, water en lucht vertegenwoordigen de drie aspecten van de materiële wereld die voorkomen in elk object.