Corona-update 15-10-2020


De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn met ingang van woensdag 14 oktober strenger geworden. Het goede nieuws is dat de handboogsport door kan gaan! We mogen open blijven en er mag worden geschoten. Dit zijn de voorwaarden waaraan we dan moeten voldoen:

  • We houden altijd 1,5 meter afstand van elkaar, aan de schietlijn en elders op het veld.
  • Er zijn maximaal 30 personen tegelijkertijd binnen.

Om meer ruime voor de schietlijn te creëren plaatsen we de doelen verder naar achteren. Per schietronde is er één schutter per doel, en per ronde schiet je met maximaal 3 pijlen. Met deze indeling en afspraken kunnen we prima binnen de hierboven genoemde voorwaarden blijven.

In een mail van de gemeente Meppel wordt vervolgens het dringende verzoek gedaan om in de sportzaal voor en na het sporten een mondkapje te dragen. Zoals jullie weten is dit tot nu toe niet wettelijk verplicht en wij als bestuur laten het aan jullie – de schutters – over hoe je daarmee om wilt gaan. Gelukkig is de ventilatie in de sportzaal goed geregeld en goedgekeurd door de gemeente, maar dit geeft uiteraard geen garantie.

De maatregelen gelden (in ieder geval) voor vier weken tot 11 november. Het vraagt extra geduld van ons allemaal. Wij rekenen op jullie eigen verantwoordelijkheid; blijf thuis bij klachten en houdt afstand van elkaar, dan kunnen we voorlopig lekker blijven schieten!