Clubcompetitie 2022


Dit jaar kon eindelijk weer de jaarlijkse clubcompetitie worden georganiseerd. Op zondag 3 juli kwamen de 18 deelnemers met hun uitrusting naar het veld. Daar spanden ze hun bogen en zochten zij hun beste pijlen uit. Op het veld en in het bos waren twee “lussen” met enkele uitdagende doelen uitgezet. Hiervoor hadden de schutters de afgelopen periode geheuld op blazoenen en geoefend op 3D-doelen. Nu kwam het er dus op aan!

De schutters werden verdeeld over twee groepen en klokslag 14 uur ging de competitie van start. De ene groep begon in het bos, en de andere op het veld. Langs de boslus kon je je pijlen onder meer richten op een dikke, vette spin, een steenmarter, een schildpad en een hert in de verte. Op het veld stonden doelen met verschillende moeilijkheidsgraden: waaronder een waaier vanaf de dijk, een bever door een driedubbelle hoepel, een ballonnenknaller en een vliegende voetbal.

Er werd door alle schutters meesterlijk geschoten. Alle lof voor iedereen! En de stemming zat er ook goed in. De kleine buien tussendoor konden de pret niet drukken. Na afloop schoof iedereen gezellig aan voor de barbecue. Intussen werden alle scorekaarten gecontroleerd en konden de winnaars bekend worden gemaakt. Op een gedeelde derde plaats eindigden Gerbrand de Boer en Wim Kraaij, tweede werd Remco Boesenkool en Gert Kroondijk werd clubkampioen 2022! De vorige houder van de wisselbeker, Luc, overhandigde deze dus plechtig aan Gert. Van harte gefeliciteerd allemaal!