Training Jong Oranje veld bij Triskelion


[shashin type=”photo” id=”708″ size=”medium” columns=”max” order=”user” position=”right”]In maart van dit jaar vindt de eerste bijeenkomst plaats van het, voor het eerst opgerichte, Jong Oranje veldteam met als uiteindelijke doel het EK veld eind augustus van dit jaar in Italië. (zie artikel in bondsblad van april 2013)
Twee van onze jeugdschutters maken deel uit van het Jong Oranje veldteam en worden in onze vereniging getraind door een ervaren veldschutter.

Jong Oranje traint op verschillende locaties in Nederland. Via via krijgt Triskelion de mogelijkheid om een unieke locatie voor de training van Jong Oranje te regelen.

Na enig overleg met de firma Hellinga uit Steenwijk krijgen wij de gelegenheid om te trainen op hun terrein Moerhoven te Nijensleek, een schitterende locatie met water en een zandafgraving. Op dit terrein is alles aanwezig voor een goede hoog/laag training en het meten.

Op zondagmorgen 19 mei 2013 worden wij (Annie, Dirk, Erik en Els) al vroeg verwelkomt bij de zandafgraving door de heer Hellinga.
De hoog/laag doelen worden daarna door ons uitgezet. Dirk heeft een goede kijk op het uitdagend plaatsen van de doelen. Een 80-er op 59 meter schuin naar beneden met de plok net achter een klein heuveltje waardoor het blazoen nog maar net te zien is; een 40-er naar beneden in een hoek van 45 graden op een lastige plek om te staan; een 60-er op lange en kortere afstand schuin omhoog. Het leukste en moeilijkste doel is de bunny, hoog op de berg geplaatst waardoor geschoten moet worden in een hoek van ongeveer 45 graden.

Acht van de elf schutters zijn aanwezig, de andere drie schieten in Trier. Het weer is goed, wat wind maar wel droog. De eerste twee oranje shirts zijn klaar en worden geshowd door Chiara en Bas. De hele dag wordt geoefend op de verschillende doelen zowel individueel en als in teamverband. De bondscoach veld, Johan van Dongen, en de assistent bondscoach veld, Gerard Konings, begeleiden de gehele dag de schutters, vertellen veel, leggen zaken uit en geven tips. De Jong Oranje schutters zijn geconcentreerd aan het schieten maar hebben ook tijd voor een grap en een grol.
Helaas worden enkele gloed nieuwe pijlen kapot geschoten, één pijl wordt hoog over de bunny geschoten en verdwijnt in het veld, net als een tangetje dat tijdens het opbouwen iets te enthousiast naar boven wordt gegooid en in de sloot beland.

Na een lange dag nemen alle schutters moe maar tevreden afscheid. Mede door de schitterende locatie is het een geslaagde dag geworden. Met dank aan het bestuur van Triskelion en de firma Hellinga.

[klik hier voor de foto’s van de training]